Inițiere în îngrijirea paliativă în Episcopia Severinului și Strehaiei

În perioada 10-13 septembrie, Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului Eparhial al Severinului și Strehaiei găzduiește un seminar de inițiere în îngrijirea paliativă, după cum ne informează pr. Viorel Vlăducu de la Episcopia Severinului și Strehaiei.

Cursanții, o echipă interdisciplinară din diverse domenii, se bucură de profesori deosebiți, veniți tocmai din Statele Unite ale Americii. Sunt prezenți la Drobeta Turnu Severin profesorul Daniel Hinshaw de la Universitatea din Michigan, specialist în chirurgie și directorul Serviciului de consultanță în domeniul îngrijirilor paliative de la Centrul Medical din Michigan și soția acestui Janne, medic psihiatru la Universitatea de Medicină din Michigan. Soții Hinshaw și-au dedicat viața cercetării și aplicării îngrijirii paliative și de hospice în SUA, România, Serbia, Uganda și Etiopia.

Alături de cei doi oaspeți din America la aceste cursuri este prezentă și doamna Emilia Diaconu, de la Hospice „Casa Speranței” care continuă astfel frumoasa colaborare cu ostenitorii Sectorului Social Filantropic de la Centrul Eparhial.

Cursul nu este unul singular, el continuă alte activități similare desfășurate la Centrul Eparhial. Potrivit consilierului misionar social George Smeu s-a discutat în cadrul seminarului despre îngrijirea paliativă oferită pacienților bolnavi de cancer, pornind de la cazuri concrete.

La cursuri participă angajați ai Sectorului Social din Eparhia Severinului, personal medical, voluntari și preoți de slujire caritativă din Episcopia Severinului și Strehaiei.

Îngrijirea paliativă este o preocupare permanentă a celor care își desfășoară activitatea în carul Sectorului Social al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Comentarii Facebook


Știri recente