Îndemnurile Mitropolitului Petru la început de an în Mitropolia Basarabiei

„Să fim paşnici, cinstiţi, blânzi, plini de dragoste faţă de semeni şi să nu contenim a face binele. Să folosim timpul vieţii noastre pentru rugăciune şi fapte bune, pentru a ne apropia de Dumnezeu”, a recomandat Mitropolitul Petru al Basarabiei luni, 14 ianuarie 2019, la începutul anului, după calendarul iulian nerevizuit.

Mitropolitul Basarabiei a subliniat că „viaţa este o călătorie către patria cerească. Şi contează mult cum folosim timpul”.

„De felul în care l-am folosit – spre fapte bune sau spre fapte rele, depinde care va fi comoara noastră cerească. A răscumpăra timpul, cum ne îndeamnă sfântul Apostol Pavel, înseamnă să ne petrecem viaţa noastră în rugăciune şi făcând  fapte bineplăcute lui Dumnezeu”, a explicat ierarhul.

În data de 14 ianuarie, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău, informează Mitropolia pe site-ul oficial.

Slujba de Anul Nou în  Paraclisul Mitropolitan. Foto: Mitropolia Basarabiei

În această zi fiind serbat Sfântul Vasile cel Mare, IPS Petru a subliniat opera de caritate a marelui ierarh, întemeietorul Vasiliadelor.

„Sfântul Vasile rămâne model pentru creştini pentru felul cum trebuie să-i ajutăm pe semenii noştri care sunt în necazuri şi pentru clerici cum să organizeze opera filantropică. El este, prin excelență un model de filantropie creștină”, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

După Sf. Liturghie, a fost oficiat o slujbă de Te Deum. Înaltpreasfințitul Părinte Petru i-a felicitat pe toți cei prezenți și în mod special pe cei care poartă numele marelui ierarh Vasile, urându-le sănătate și binecuvântări arhierești, spre plinirea sfintelor porunci ale Lui Dumnezeu.

„Un an nou binecuvântat tuturor”, le-a urat credincioșilor Mitropolitul Petru.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente