Îndemnul Mitropolitului Clujului: Să studiem Evanghelia!

„Pentru a putea cunoaște și prețui creștinismul, ce trebuie să facem? Un lucru simplu și foarte important: să studiem Evanghelia!”, a spus Mitropolitul Clujului în omilia de duminică rostită la Parohia Turda Veche.

„Această carte” a spus ierarhul, „cea mai importantă dintre toate cărțile ce s-au scris vreodată, ne prezintă nouă religia iubirii”.

Mitropolitul Andrei al Clujului a explicat că în Evanghelia după Matei „este rezumată învățătura Domnului Hristos”:

Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău. Aceasta este marea şi întâia poruncă. Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. În aceste două porunci se cuprind toată Legea şi proorocii.

„Aici este rezumată toată învățătura Domnului Hristos: să-L iubim pe Dumnezeu, pe sfinți și pe semenii noștri”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

În cadrul liturghiei, Înaltpreasfiniţitul Părinte Andrei s-a rugat pentru încetarea noii pandemii, pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui, precum și pentru elevii care vor susține examenul de Bacalaureat.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul vocal de tineri al parohiei.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în prezența oficialităților locale și a sute de credincioși, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a hirotesit iconomi stavrofori, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe preoții parohiei Marius-Gheorghe Cocan și Ioan-Aurel Rău.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Turda Veche datează din anul 1839.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente