Îndemn pentru copii să aleagă Școala

Patriarhia Română și Fundația World Vision România desfășoară, începând cu luna aprilie a acestui an, un nou proiect „Alege Școala!”, în trei regiuni de dezvoltare: Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest. Proiectul a fost deja lansat la Craiova, urmând să fie prezentat și la Cluj și Timișoara.

„Acest proiect urmează în mod firesc celorlalte două proiecte mari ale Patriarhiei Române Alege Școala! 1 și 2 care s-au încheiat în 2013 și care au cuprins toate regiunile țării. Prin acest proiect urmărim să înființăm un număr de 53 de centre catehetice pentru 10 dintre eparhiile Patriarhiei Române, urmând ca în viitorul apropiat să deschidem alte două proiecte pentru celelalte regiuni de dezvoltare și implicit eparhiile din Patriarhia noastră. Prin aceste trei lansări urmărim să conștientizăm publicul asupra acestui proiect și pe de altă parte să mobilizăm preoții care vor activa în cele 53 de centre înființate în proiectul Alege Școala!„, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Insp. Constantin Naclad, managerul Proiectului „Alege Școala!”.

Activitățile proiectului au drept scop sprijinirea preșcolarilor și elevilor cu risc de părăsire timpurie a școlii, dar și a persoanelor care au renunțat la școală, să își continue studiile. Rezultatele pe termen lung sunt astfel creșterea nivelului de educație și participarea activă la viața comunității locale.

În cadrul proiectului vor fi organizate 12 serii de tabere pentru peste 1300 de copii din cele trei regiuni vizate. Taberele se vor desfășura la Centrul Social-Pastoral „Sfânta Cruce” al Mănăstirii Caraiman și la Complexul Turistic „Sfântul Nicodim” al Mănăstirii Tismana.

Proiectul „Alege Școala!” beneficiază de finanțare nerambursabilă de la Fondul Social European, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente