Îndemn la solidaritate cu familia Smicală care a trecut prin „cinci ani de lacrimi, suferinţă, dor şi durere”

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului, a transmis un mesaj pastoral prin care îndeamnă la solidaritate cu familia Cameliei Smicală, maramureşeancă la origine, care trece prin clipe grele, copiii ei fiind preluaţi în anul 2015 de statul finlandez prin intermediul instituţiilor de asistenţă socială.

„De cinci ani, îngrijorarea şi durerea Cameliei Smicală nu poate fi descrisă în cuvinte. Fiecare mamă, însă, îşi poate da seama de dramatismul acestei situaţii dacă se gândeşte doar că ar trece prin aşa ceva”, a spus ierarhul care a semnalat situaţia grea în care se află Mihai şi Maria, copiii Cameliei.

„Astăzi, cei doi copii sunt internaţi separat în două centre sociale, stricte şi reci, fiind lipsiţi de dragostea mamei lor, de sfaturile ei, de purtarea ei de grija şi chiar de viaţa firească pe care o presupune creşterea împreună a fraţilor în aceeaşi familie, în casa mamei lor, care ştie cel mai bine de ce au nevoie”.

Din încuviinţarea ierarhului, în satul natal al Cameliei, în Rozavlea, a fost oficiată duminică Sfânta Liturghie „în semn de solidaritate și libertate pentru pruncii Maria și Mihai Jalaskoski Smicală”.

„Ne solidarizăm astăzi (duminică, 15 martie 2020 – n.r.), noi cei din Rozavlea Maramureşului, cu Camelia Smicală şi copiii ei, Mihail şi Maria, şi ne alăturăm tuturor celor ce au ridicat glasul cerând autorităţilor finlandeze dreptate pentru mamă şi cei doi copii, redându-le libertatea de a creşte firesc frumos braţele şi purtarea de grijă a mamei, primind o educaţie corectă şi curată, spre a se putea pregăti pentru a îmbrăţişa o profesie şi a începe o viaţă socială şi creştină normală”.

Episcopul Iustin se alătură Preasfinţitului Părinte Macarie al Europei de Nord şi Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale care au făcut apeluri pentru soluţionarea cazului Smicală.

Foto credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente