Îndemn la rugăciune pentru victimele accidentului feroviar de lângă Santiago de Compostela

Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, transmite condoleanțe familiilor victimelor accidentului feroviar petrecut miercuri, 24 iulie, lângă Santiago de Compostela, Spania, în care, potrivit statisticilor actuale, cel puțin 80 de persoane au murit și alte 143 sunt rănite.

În numele Preasfinției Sale și al întregii comunități de români de pe teritoriul Spaniei, Episcopul Timotei își exprimă solidaritatea cu familiile victimelor, în aceste momente dificile pentru ele și pentru întreg statul spaniol.

Dacă în alți ani zilele de 24-25 iulie aduceau una dintre cele mai mari sărbători în Santiago de Compostela, anul acesta orașul este cuprins de doliu. În calendarul Bisericii Catolice, astăzi este pomenit Sfântul Apostol Iacob, ocrotitorul Spaniei, ale cărui moaște se găsesc la Santiago de Compostela. Pelerinajul anual la moaștele sale, pe renumitul traseu cunoscut sub denumirea de Camino de Santiago, a devenit un simbol pentru creștinismul catolic, aducând nenumărați pelerini din diferite părți ale continentului, mulți venind chiar pe jos. Traseul unește localitățile Saint Jean de Pied de Port din Franța cu Santiago de Compostela din Spania. Pelerinajul a început și în acest an pe 23 iulie, iar printre cei aflați în trenul care a deraiat ieri după amiază în apropierea orașului, se aflau cu siguranță și pelerini care veneau să se închine moaștelor Sfântului Apostol Iacob.

În fața acestei tragedii, Preasfințitul Părinte Timotei îndeamnă la rugăciune pentru sufletele celor trecuți din această viață și pentru mângâierea familiilor lor, precum și pentru recuperarea răniților, după cum se precizează într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

Astfel, duminică, 28 iulie, în toate parohiile din cuprinsul eparhiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei se vor săvârși rugăciuni speciale pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți în urma acestui accident și pentru odihna sufletelor celor trecuți la Domnul.

Comentarii Facebook


Știri recente