Începutul Triodului la Tulcea

În Duminica a XXXIII-a după Rusalii (a Vameşului şi a Fariseului) Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul „Schimbarea la Faţă” din Tulcea înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură rostit, Preasfinţia Sa a explicat celor prezenţi în număr mare la slujbă pericopa evanghelică a Vameşului şi a Fariseului, arătând importanţa virtuţii smereniei în viaţa creştină şi necesitatea acesteia în urcuşul duhovnicesc către ziua Sfintei Învieri, urcuş duhovnicesc pe care suntem chemaţi să-l parcurgem cu toţii în această perioadă a Triodului.

După otpustul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa împreună cu soborul slujitor a săvârşit slujba Aghesmei celei Mici, rostind şi rugăciunile îndătinate în această zi de pomenire a Sfântului Mucenic Trifon.

Construită în secolul al XIX – lea de către comunitatea rusă din Tulcea, biserica cu hramul „Schimbarea la Faţă” deţine un bogat patrimoniu de icoane vechi şi obiecte de cult. Parohia are în construcţiei şi o capelă funerară cu hramul „Sfântul Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”.

Comentarii Facebook


Știri recente