Începutul Noului An civil la Timișoara

În noaptea dintre ani sute de bănățeni au venit la Catedrala mitropolitană din Timișoara, pentru a participa la Slujba Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos. Ceremonialul religios a fost oficiat de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, după cum ne-a mărturisit Răzvan Fibișan de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt referitor la însemnătatea pe care Biserica o acordă timpului, ca dar al lui Dumnezeu şi cadru de împlinire a voii Sale.

În ziua de Anul Nou, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Tăierea împrejur cea după trup a Domnului şi face pomenirea Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, la Catedrala mitropolitană din Timișoara, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan a săvârșit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. În cadrul slujbei euharistice, un număr mare de copii și tineri s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei mitropolitane, condus de părintele Dan Dragomir.

După Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, Mitropolitul Banatului a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură despre semnificaţiile duhovniceşti ale praznicului, ca sărbătoare ce combate dochetismul, accentuând realitatea întrupării Fiului lui Dumnezeu. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit şi despre modelul de vieţuire  al Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, care, prin viaţa sa sfântă, dedicată slujirii lui Dumnezeu şi a semenilor, s-a făcut începător al desăvârșirii.

Cu prilejul începutului anului nou civil, Chiriarhul Banatului a transmis, la final, tuturor credincioșilor urări de sănătate și un an roditor în ceea ce privește săvârșirea faptelor bineplăcute lui Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente