Începutul noului an bisericesc marcat la sediul Episcopiei Italiei

La început de an bisericesc, 1 septembrie 2016, Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Episcopiei Italiei, a oficiat Sfânta Liturghie la Paraclisul Adormirea Maicii Domnului de la Centrul Eparhial din Roma, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, Preasfinţia Sa a insistat asupra importanței trăirii după poruncile Domnului în fiecare zi din viața noastră și de a urma calea sfințeniei, aşa cum au făcut Sfântul Dionisie Exiguul și Sfântul Simeon sărbătoriţi pe 1 septembrie.

Anul nou bisericesc se prăznuiește la data de 1 septembrie în urma hotărârii celor 318 Sfinți Părinți de Primul Sinod Ecumenic de la Niceea din anul 325, pe considerentul că începutul activității de propovăduire a Evangheliei de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos s-a făcut la începutul aceste luni. După calendarul , intrarea în sinagoga din Nazaret a Mântuitorului după întoarcerea din pustiul Carantaniei s-a făcut în luna a șaptea, numită Tișri care corespunde lunii septembrie din calendarul nostru.

Comentarii Facebook


Știri recente