Începutul noului an bisericesc la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii – Drugănescu

La începutul anului bisericesc, 01 septembrie 2015, în biserica Mănăstirii Izvorul Tămăduirii – Drugănescu, judeţul Giurgiu, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Începutul anului nou bisericesc

Potrivit Biroului de Presă al Episcopiei Giurgiului, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a evidențiat faptul că „dreptmăritoarea Biserică prăznuieşte Indictionul creștin (începutul anului bisericesc) în locul Indictionului vechi al păgânilor, dezbrăcându-se de omul cel vechi cu faptele lui şi îmbrăcându-se în cel nou, după chipul Celui ce l-a zidit. De aceea prăznuim anul nou aşa cum ne sfătuieşte Apostolul, zicând: «Întru înnoirea vieţii să umblăm» adică să slujim lui Dumnezeu întru înnoirea Duhului, iar nu întru vechimea literei. Să prăznuim Indictionul, ascultând poruncile: «De veţi umbla întru poruncile Mele şi de veţi păzi învăţăturile Mele şi de le veţi face, vă voi da vouă ploaie la vremea sa şi pământul îşi va da roadele sale. Şi voi da pace în pământul vostru şi veţi izgoni pe vrăjmaşii voştri şi voi căuta spre voi şi vă voi binecuvânta şi nu se va îngreţoşa sufletul meu de voi. Şi voi umbla întru voi, şi voi fi vouă Dumnezeu şi voi Îmi veţi fi Mie popor, zice Domnul Dumnezeu Sfântul lui Israel…»”.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba de Te Deum cu prilejul începutului anului bisericesc, în cadrul căreia s-au rostit rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu în anul care a trecut, dar şi pentru a cere binecuvântarea lui Dumnezeu pentru noul an bisericesc.

La sfintele slujbe au fost prezenţi şi membrii Permanenței Consiliului Eparhial.

Răspunsurile la strană au fost date de corul de tineret al Parohiei Ghionea, Protopopiatul Bolintin.

Daruri şi distincţii

De asemenea, Preasfinţia Sa i-a oferit doamnei profesoare Mehedințu Gianina, în semn de aleasă preţuire, distincţia eparhială Vrednicia Vlăsceană şi Monografia Comunei Bolintin Deal – o istorie în cuvinte și imagini, apărută la Editura Episcopiei Giurgiului.

Pentru bucuria duhovnicească a celor prezenți a fost adus spre închinare un fragment din moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul, din comuna Slobozia, județul Giurgiu.

Program cultural artistic

Tot în această zi, în incinta Centrului Cultural Pastoral Gavril Drugănescu, Protopopiatul Bolintin, a avut loc un program artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 – Palanca, coordonați de doamna profesoară Ghiță Georgeta și de un grup de copii din cadrul proiectului Alege Școala!, coordonați de doamna profesoară Mehedințu Gianina.

La final, copiii au primit daruri constând în dulciuri, iconiţe şi revista Chemarea credinței.

Comentarii Facebook


Știri recente