Începutul anului școlar la Constanța

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Dionisie Exiguul” din Constanța au început lunea aceasta școala. Cu această ocazie, tinerii au participat la Sfânta Liturghie și la o slujbă de Te Deum oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în Catedrala arhiepiscopală, informează TRINITAS TV.

„Școala teologică a seminarului este cu adevărat ucenicie înaintea lui Dumnezeu. Dascălii sunt pentru frățiile voastre, iubiți elevi, niște părinți spirituali, niște luminători”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie.

După slujba de Te Deum, ierarhul i-a felicitat pe elevii care încep clasa a IX-a și le-a oferit premii elevilor merituoși pentru anul școlar care s-a încheiat.

În continuare, ierarhul Tomisului a fost prezent în localitatea constănțeană Cumpăna, unde a oficiat slujba de Te Deum pentru deschiderea anului școlar la grădinița din localitate și a sfințit noua școală a comunei.

Și la Liceul Teoretic „Traian”, unul dintre cele mai importante licee din Constanța, slujba de deschidere a anului școlar a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…