Începutul anului bisericesc la Paraclisul Catedralei episcopale din Turnu Severin

Ca în fiecare an, ziua de 1 septembrie, ce marchează începutul anului bisericesc ortodox, este prăznuită în chip deosebit și în Episcopia Severinului.

În ziua prăznuirii Sfântului Simeon Stâlpnicul, în bisericile din Drobeta Turnu Severin și în cele de la sate se săvârșește Sfânta Liturghie, pentru ca Dumnezeu să își reverse milele Sale cele bogate asupra credincioșilor Săi și în noul an bisericesc.

La Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin, sute de creștini își vor întâmpina Arhipăstorul sufletesc, care va săvârși slujba euharistică, având alături soborul de preoți și diaconi ai Catedralei, după cum a precizat Cătălin Cernătescu, redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, va citi în cadrul slujbei rugăciuni speciale pentru ca ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu să vină asupra credincioșilor mehedințeni pe care îi păstorește de aproape un deceniu.

Sfânta Liturghie Arhierească va începe la ora 09:30. Răspunsurile liturgice vor fi date de grupul psaltic al Catedralei Episcopale.

Comentarii Facebook


Știri recente