Începutul anului 2012 în Episcopia Caransebeșului

În ajunul Anului Nou, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a săvârșit slujba Utreniei și o rugăciune de mulțumire la cumpăna dintre ani, la Catedrala episcopală ‘Învierea Domnului’ și Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul’ din Caransebeș, informează „Ziarul Lumina”. În prima zi a anului civil, Preasfințitul Lucian a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească a Sfântului Vasile cel Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala istorică ‘Sfântul Gheorghe’ din Caransebeș.

În cadrul Sfintei Liturghii s-au citit rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra eparhiei în anul 2011, rugând deopotrivă mila Sfintei Treimi de a milui preoții și credincioșii Episcopiei Caransebeșului și în noul an. În încheiere, ierarhul a ținut cuvenitul cuvânt de învățătură, îndemnând pe credincioși ca în noul an să fie mai buni cu toți semenii lor, să fie aproape de Biserica Ortodoxă și să propovăduiască acolo unde Dumnezeu i-a rânduit Cuvântul Evangheliei Domnului, Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Totodată Preasfinția Sa a proclamat și în Episcopia Caransebeșului anul 2012 ca ‘Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor’ în Patriarhia Română, în conformitate cu hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 17 februarie 2011. Preasfinția Sa a urat tuturor celor prezenți, dar mai ales celor care poartă numele marelui ierarh capadocian, Sf. Vasile ani mulți cu sănătate întru împlinirea virtuților creștinești.

Comentarii Facebook


Știri recente