Început de an școlar pentru cei 115 copii ai Grădiniței Buna Vestire

La Grădinița „Buna Vestire”, instituție de învățământ patronată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, a avut loc marți, 9 septembrie 2014, deschiderea festivă a noului an școlar, informează „Ziarul Lumina”.

Cei peste 100 de preșcolari înscriși, însoțiți de părinți și bunici, au participat la slujba religioasă oficiată de arhim. Hrisostom Rădășanu, consilier educațional al Arhiepiscopiei Iașilor, după care au fost conduși în sălile de clasă.

Marți, Grădinița „Buna Vestire” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și-a deschis porțile pentru 115 preșcolari care vor parcurge cursurile instituției în anul 2014-2015. La eveniment au fost prezenți, alături de conducerea grădiniței și de cadrele didactice, arhim. Hrisostom Rădășanu, consilier educațional al Arhiepiscopiei Iașilor, cel care a oficiat o slujbă de binecuvântare, pr. Eugen Sebastian Teacu, director al Centrului de formare și inovare patronat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și inspector eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, Cristina Gheorghe, director executiv al Fundației „Varlaam Mitropolitul”, monahia Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului de formare și consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Iași.

Arhim. Hrisostom Rădășanu, sub a cărui purtare de grijă se desfășoară activitatea instituției de învățământ, în cuvântul de deschidere adresat celor prezenți, a subliniat că Grădinița „Buna Vestire” reprezintă o alegere inspirată atât pentru copii, cât și pentru părinți: „Dumnezeu să binecuvânteze alegerea voastră, a părinților, având în vedere că în Evanghelia pe care am citit-o în cadrul slujbei de binecuvântare Mântuitorul Hristos le spune ucenicilor cuvintele «Lăsați copiii să vină la Mine!». Faptul că această inițiativă a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei se bucură de încrederea și acordul dumneavoastră reprezintă un lucru onorant pentru noi, care ne responsabilizează. De asemenea, Îl rog pe Dumnezeu să binecuvânteze osteneala membrilor corpului managerial și didactic, care își dau concursul pentru ca prezența copiilor la Grădinița «Buna Vestire» să fie una cu folos, o prezență din care să aibă de câștigat atât cei mici, cât și părinții”.

Atenția – tema din acest an a Fundației „Varlaam Mitropolitul”

De asemenea, d-na Andreea Mangalagiu, directoarea Grădiniței „Buna Vestire”, în numele întregului personal al grădiniței și al Fundației „Varlaam”, a urat bunicilor, părinților și copiilor un an binecuvântat, plin de bucurie, încredere și credință: „La început de an școlar, echipa de la Fundația «Varlaam Mitropolitul» a primit o temă a anului, anume atenția către noi, către Dumnezeu, către cel de lângă noi, către copii și către sarcinile pe care le avem de îndeplinit. Dorim să lansăm și către dumneavoastră această provocare, iar dacă o veți accepta, cu siguranță la finalul anului vom fi cu toții mai buni, mai autentici și mai fericiți”.

În anul școlar 2014-2015, la Grădinița „Buna Vestire” sunt înscriși 115 de copii cu vîrste cuprinse între 2 și 6 ani, împărțiți în 6 grupe. Grădinița „Buna Vestire” aparține de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și funcționează din anul 2006.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…