Început de an școlar la Seminarul Teologic din Galați. Elevii au primit binecuvântarea Chiriarhului Dunării de Jos

Deschiderea noului an şcolar la Seminarul Teologic Sfântul Apostol Andrei din Galaţi a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în capela instituţiei de învăţământ, la care a participat IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Soborul slujitor a fost format din preoţi, membri ai corpului profesoral, informează Pr. Rareș Bucur, Consilier Mass Media al Eparhiei.

La Sfânta Liturghie au participat cei 370 elevi înscrişi, împreună cu părinţii lor, între care s-au aflat și elevii mai mici din clasele 0 – 6 ale ciclului primar şi gimnazial.

Programul a continuat în curtea interioară a seminarului prin oficierea slujbei de Te Deum. A urmat transmiterea mesajului de binecuvântare al Patriarhului României, mesajul Ministrului Educaţiei și un cuvânt al Chiriarhului. De asemenea, au luat cuvântul și reprezentanţi ai autorităţilor locale.

La finalul festivitatății, IPS Casian a vizitat sălile de și i-a binecuvântat pe elevi la locurile lor de studiu.

În cadrul Seminarului Teologic din Galaţi activează 25 de profesori și sunt înscrişi 170 de elevi la cele două secţii: pastorală şi patrimoniu-cultural. Acestora li se adaugă 200 de elevi din cele opt clase de învăţământ primar şi gimnazial.

Comentarii Facebook


Știri recente