Început de an școlar la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu“ din Oradea

Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a participat luni, 12 septembrie 2016, la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea unde a luat parte la deschiderea noului an școlar, informează site-ul oficial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.

Festivitatea de deschidere a debutat prin intonarea Imnului de stat al României, după care, în prezența a oficialităților, profesorilor, elevilor și a părinților, a fost oficiată o slujbă de binecuvântare. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Diacon Nicolae Firu al liceului, dirijat de părintele arhimandrit Ștefan Lakatos.

În cuvântul rostit, Episcopul Oradiei a adresat un cuvânt de binecuvântare pentru elevii, profesorii și părinții prezenți la eveniment. Preasfinția Sa a mulţumit colectivului de cadre didactice pentru dăruirea şi profesionalismul cu care formează generaţiile de elevi încredinţate, felicitându-i pentru rezultatele deosebite obţinute în anul şcolar precedent la examenele naţionale de Evaluare şi Bacalaureat, precum şi la olimpiadele şi concursurile şcolare.

În cadrul ceremoniei de deschidere, au mai luat cuvântul părintele Radu Rus, directorul școlii, părintele Florin Negruțiu, Inspector Școlar pentru Religie și Radu Rus, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.

După festivitate, Preasfinția Sa a vizitat fiecare sală de clasă și a stat de vorbă cu elevii și părinții, vorbindu-le despre importanţa studiului consecvent şi permanent, încurajându-i și dorindu-le mult succes în noul an școlar.

În aceeași zi, Preasfinția Sa a vizitat și biblioteca liceului, proaspăt renovată și dotată.

Comentarii Facebook


Știri recente