Începe proiectul „Caravana ASCOR”: 2500 de copii participă la ateliere biblice

Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români – filiala Iași dă startul celei de a doua ediții a proiectului catehetic „Caravana ASCOR”.

Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 4 martie 2022, în sala Iustin Moisescu a Ansamblului Mitropolitan din Iași, începând cu ora 18:00.

În cadrul proiectului, studenții vor susține ateliere biblice pentru 2.500 de copii din județele Iași, Suceava, Bacău, Neamț și Vaslui, în colaborare cu filialele ASCOR Suceava și Bacău.

Tema ce urmează a fi dezvoltată în cadrul atelierelor de anul acesta este „Tinerețea, timpul marilor alegeri”, ocazie cu care vor fi discutate și analizate anumite pasaje din Sfânta Scriptură aplicate asupra problemelor cu care se confruntă copiii.

Evenimentul de vineri marchează deschiderea înscrierilor pentru voluntarii și parohiile care doresc să se implice, precum și lansarea campaniei de strângere de fonduri necesare pentru achiziționarea celor 2.500 de Biblii destinate copiilor din satele Moldovei.

Cei care doresc să ajute, pot dona aici pentru achiziționarea unei Biblii.

Pe lângă filialele locale ASCOR, anul acesta s-au alăturat proiectului Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor și „Saint Parascheva” Orthodox Charity.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente