Incendiul din Ghiroda, lecţie de umanitate: Casa unei familii este reconstruită cu sprijinul comunităţii

Biserica, autorităţile locale şi comunitatea din Ghiroda reconstruiesc casa unei familii din localitate, după ce un incendiu le-a distrus aproape în totalitate locuinţa.

„În momentul de faţă se lucrează la partea de structură, refacerea zidurilor şi consolidarea casei, urmând apoi refacerea acoperişului şi, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, întoarcerea acestei familii cât mai repede acasă”, a declarat pentru Basilica.ro părintele din Ghiroda, Caius Andraşoni.

Clericul a fost printre primele persoane care au acordat ajutor familiei din parohie.

Mitropolitul Ioan al Banatului pe şantierul casei distrusă de incendiu. Foto credit: Caius Andraşoni

„Din primul moment m-am implicat în ajutorarea acestei familii fiind prezent la faţa locului împreună cu autorităţile locale, mângâind pe cei din familie, care cu ajutorul lui Dumnezeu au scăpat teferi, având un singur membru al familiei internat cu arsuri la membrele inferioare şi superioare, necesitând ulterior şi o intervenţie chirurgicală”.

A fost iniţiată o strângere de fonduri pentru ajutorarea familiei rămasă fără locuinţă.

„Suma colectată imediat a fost de 5070 lei, la care se adaugă 2000 lei donați ulterior de o familie și 300 lei donați de familia preotului paroh”, se menţionează pe site-ul eparhial.

Casa a fost distrusă de incendiu la începutul lunii februarie. Flăcările au cuprins acoperișul și mansarda imobilului de pe strada Vălișoara. Cei de la ISU au trimis la fața locului 16 pompieri, o autospecială de primă intervenție, trei autospeciale de stingere, o autoscară de 40 de metri, dar și un echipaj SMURD.

Un bărbat de 70 de ani a suferit arsuri în zona mâinilor și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Incendiul a afectat casa în proporţie de 90%.

Foto credit: Pr. Caius Andraşoni

Comentarii Facebook


Știri recente