Incendiu devastator transformat în lecție de solidaritate la Brașov: Casă nouă pentru trei frați

Un incendiu devastator distrugea complet la început de ianuarie 2019 locuința familiei Poenariu, aflată pe unul din dealurile satului Holbav, judeţul Braşov.

Cei trei frați adolescenți, rămași singuri, al căror tată s-a stins din viață de tânăr și a căror mamă locuiește și muncește în orașul Făgăraș, rămâneau astfel pe drumuri doar cu hainele de pe ei, relatează Mitropolia Ardealului.

Adăpost provizoriu urma să le ofere o mătușă, iar apoi o tânără familie din sat, plecată la muncă în străinătate, le-a permis să locuiască un timp în casa lor.

O nouă casă

Parohia Holbav, prin preotul paroh Andrei Stoian, împreună cu întreaga comunitare a satului și-au luat în aceste condiții angajamentul de a-i ajuta pe băieți.

„S-au realizat colecte în bani și materiale de construcții și încet, încet o nouă casă a fost ridicată de la zero”, spune Pr. Andrei Stoian.

S-au solidarizat cauzei primarul localității și un posesor de gater din sat, care au oferit lemnul pentru acoperiș.

„La eforturile băieților aflați în dificultate s-a adăugat și ajutorul constând în muncă fizică al prietenilor acestora din sat. S-au economisit astfel costuri considerabile cu manopera”, remarcă preotul paroh.

„La ora actuală, o încăpere a locuinței este deja complet mobilată, cu ajutorul prietenilor de la Fundația «Bucuria Darului», iar pentru celelalte două camere parohia noastră dispune de suma necesară, urmând ca în viitorul apropiat să se achiziționeze și restul de mobilă”.

În urmă cu câteva zile, preotul Andrei Stoian a oficiat slujba de binecuvântare a casei ridicate pentru cei trei fraţi și a mulțumit încă odată pentru gestul lăudabil al tuturor celor implicați.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente