Încă 400 de tineri vor beneficia de programul de tabere al Episcopiei Caransebeșului

Programul de tabere derulat de Episcopia Caransebeșului împreună cu Asociația Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) Banatul de Munte este la a doua etapă a ediției 2022. De data aceasta vor participa aproximativ 400 de copii și tineri din eparhie.

Programul următor cuprinde, în perioada 16 august – 3 septembrie, șase serii de tabere, dintre care cinci se vor desfășura la sat și una la oraș.

Activitățile din cele șase tabere vor fi animate de aproximativ 90 de membri ai ATOR Banatul de Munte, alături de alți profesori și voluntari.

Problemele cu care se confruntă tinerii în zonele rurale

Organizatorii taberelor au subliniat că „problemele cu care se confruntă copiii și adolescenții, în special în zonele rurale, sunt din ce în ce mai numeroase și mai profunde, provocate în special de lipsa părinților din viața lor, dar și de absența oportunități reale de dezvoltare armonioasă din punct de vedere emoțional și spiritual”, declară Preotul Mihai Ciucur, coordonator TDIS.

Totodată „am constatat și în anii anteriori, dar mai ales după pandemie, o serie întreagă de probleme de ordin sufletesc, psihic, afectiv, spiritual și de interrelaționare pentru un număr foarte mare de copii de toate vârstele, astfel că prezența timp de 5 zile în comunități a voluntarilor noștri este, în multe cazuri, o gură de oxigen pentru copii și, în special pentru adolescenți”, spune coordonatorul taberelor.

Taberele cuprind ateliere de educație pentru viață, dezvoltare personală, lucru în echipă și comunicare, artă și formare duhovnicească. Nu lipsesc jocurile, concursurile și serile tematice.

Toți participanții vor primi kit-ul taberei format din tricou, mapă, broșură, ecuson și pix, precum și premii constând în diplome și cărți.

În prima etapă a ediției din acest an, un număr de 353 de copii au participat la taberele organizate de Episcopia Caransebeșului.


Taberele Episcopiei Caransebeșului se află la a șasea ediție anuală. Acestea sunt rezultatul proiectului educațional „Împreună pentru copiii noștri” al Episcopiei Caransebeșuluiconcretizat anul acesta sub două denumiri: Tabăra din Inima Satului (TDIS) în localitățile rurale și Tabăra din Inima Familiei (TDIF) în cele urbane.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente