Inaugurarea Centrului social creștin și a Căminului social de tip familial Sf. Ier. Nicolae, în Arhiepiscopia Târgoviștei

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei a inaugurat,vineri, 20 decembrie 2013, Centrul social-creștin din cadrul Asociației Centrul Diaconal Casa Creștină și Căminul Social de tip familial Sf. Ier. Nicolae din cadrul Arhiepiscopiei Târgoviștei

La eveniment au participat: domnul Adrian Țuțuianu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Victor Sanda, Prefectul Județului, domnul Gabriel BORIGA, Primarul Municipiului Târgoviște, reprezentanți ai D.G.A.S.P.C.D., parteneri ai centrului nostru și alte personalități ale vieții noastre publice locale.

După slujba de binecuvântare, Înaltpreasfinția Sa a subliniat, în cuvântul său, faptul că o Biserică este mereu vie prin membrii Săi și relevantă prin faptele sale pentru oameni și comunitățile lor, iar inaugurarea de astăzi manifestă, solidaritatea și iubirea creștină pe care le propovăduiește Biserica noastră, deoarece misiunea social-filantropică înseamnă aplicația concretă a preceptelor evanghelice. De asemenea, acest eveniment dorește să transmită un mesaj de lumină, încredere și speranță comunității noastre locale, faptul că Biserica noastră strămoșească este mereu aproape de fiii ei, aflați în necaz și suferință, și, prin aceste exemple de iubire față de aproapele, dorește să îndemne și pe alții la fapte bune și la aplecarea către nevoile semenilor noștri.

În cadrul Centrului Social Creștin funcționează: Centru de Consiliere, care va oferi asistență psihologică pentru copil și familie, consiliere pentru eradicarea violenței familiale, informare și orientare antidrog, consiliere socială și juridico-administrativă și asistență social-filantropică; Centrul pentru tineret, care va sprijini formarea voluntarilor pentru diferite activități; spațiu pentru activități de creație, serviciu de informare și documentare pentru tineret; și Centrul de formare profesională, acreditat CNFPA, pentru ocupațiile: animator socio-educativ și lucrător social.

În ceea ce privește Căminul Social de tip familial Sf. Ier. Nicolae, acesta are ca scop asigurarea accesului copiilor / tinerilor separați temporar de părinții lor, la găzduire, îngrijire, educație și pregătire în vedere reintegrării sau integrării familiale și socio-profesionale. În prezent, în cămin sunt 6 copii și tineri, care beneficiază de protecție specială, conform legii.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TRGOVIȘTEI

Comentarii Facebook


Știri recente