Inaugurarea Centrului de zi „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

Marţea aceasta, 20 octombrie 2015, a fost una deosebită pentru credincioşii Parohiei Bârza din Protopopiatul Băile-Herculane, deoarece a fost inaugurat un Centru de zi care îi are ocrotitori pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. La eveniment a fost prezent Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, care a săvârşit slujba de sfinţire a spaţiului, unde beneficiarii îşi vor desfăşura activităţile. În continuare, momentul festiv a inclus tăierea panglicii de către Ierarh, informează TRINITAS TV.

La final, părintele paroh a primit Diploma de onoare Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, iar tuturor celor care au contribuit la amenajarea spaţiului destinat acestui aşezământ social-misionar le-au fost oferite acte de cinstire. De asemenea, Preasfinţitul Părinte Lucian a oferit o icoană cu Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. La manifestare au fost prezente autorităţi judeţene şi locale, precum şi un număr mare de credincioşi care la final au primit iconiţe şi au fost binecuvântaţi de ierarh.

Centrul de zi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Parohia Bârza este primul de acest fel din Protopopiatul Băile Herculane şi are ca scop oferirea unei mese pentru 12 copii ce provin din familii defavorizate. De asemenea, se oferă şi ajutor în săvârşirea temelor, precum și desfășurarea multe activităţi cu caracter formativ-educativ.

Comentarii Facebook


Știri recente