Înaltpreasfințitul Serafim, în mijlocul românilor din vestul Austriei

Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, s-a aflat duminică, 21 noiembrie, de praznicul Intrării Maicii Domnului în Biserică, în mijlocul credincioșilor români din Feldkirch, informează „Ziarul Lumina”.

Credincioșii români din Parohia ‘Nașterea Domnului’ din landul Vorarlberg l-au primit pentru a doua oară de la înființarea parohiei pe Înalt Preasfințitul Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor format din părintele paroh Alexandru Nan, preotul Ionel Nemeș, parohul comunității românești din Konstanz – Germania, și părintele diacon Dumitru Dură, secretar eparhial. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către Corul ‘Sfântul Ioan Gură de Aur’ (Vorarlberger Johannes Chrisostomos Chor) din landul Vorarlberg.

Îndemn la viață duhovnicească sporită

La eveniment au participat și reprezentanți ai Bisericilor Catolică și Evanghelică, din același land. „În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Serafim, explicând Evanghelia sărbătorii, a vorbit despre ispitele omului contemporan, preocupat mai mult de ‘partea Martei’ și mai puțin de ‘partea Mariei’, care și-a ales ‘partea cea bună ce nu se va lua de la ea’. IPS Serafim i-a îndemnat pe credincioși să fie preocupați mai mult de latura duhovnicească a vieții și nu numai de bunurile materiale. IPS Serafim a amintit apoi și câteva mijloace prin care ne putem îmbunătăți viața duhovnicească: rugăciunea, postul, participarea la sfintele slujbe, primirea deasă a Sfintei Împărtășanii. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii, vorbind despre virtuțile acesteia și, în special, despre smerenia ei”, a relatat părintele paroh Alexandru Nan.

La finalul slujbei, părintele paroh Alexandru Nan i-a mulțumit IPS Serafim pentru cuvântul de învățătură și încurajare, pentru mărturia dată despre Ortodoxie în cadrul simpozionului organizat de Comisia ecumenică a Episcopiei Catolice din landul Vorarlberg, cu sediul la Feldkirch, dar și pentru faptul că a dorit să viziteze această comunitate pentru a doua oară. La sfârșitul slujbei, toți cei prezenți au fost invitați la agapa organizată în sala Bisericii evanghelice ‘Sfântul Pavel’ (Pauluskirche), unde au putut fi gustate bucatele tradiționale de post, pregătite cu multă dragoste de către comitetul de femei al parohiei. În timpul agapei, au mai rostit cvântări dr. Patrick Gleffe, reprezentantul Comisiei ecumenice a Bisericii Catolice din landul Vorarlberg, și părintele paroh Alexandru Nan.

Comentarii Facebook


Știri recente