Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, prezent la ședința festivă a Parlamentului Moldovei cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la proclamarea suveranității Republicii Moldova

Republica Moldova a marcat astăzi, 23 iunie, 20 de ani de la proclamarea suveranității în cadrul fostei Uniuni Sovietice. Parlamentul s-a întrunit, în cursul dimineții, în ședință festivă, la care au participat actuali, dar și foști deputați, care au votat Declarația de suveranitate pe 23 iunie 1990. La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei si Exarhul Plaiurilor.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Ioan Coșoi, Secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Chișinăului: „În cadrul întrunirii s-a vorbit despre acel moment istoric important pentru Republica Moldova și s-au accentuat rezultate unui demers îndelungat pe care l-a făcut Republica Moldova din anul 1989 până în anul 2010. De asemenea, au fost puse în evidență realizările, dar și problemele care au apărut și neajunsurile prin care a trecut societatea noastră”.

Republica Moldova a fost al șaselea stat din cele 15 din fosta URSS care și-a proclamat suveranitatea, în contextul mișcărilor de eliberare națională apărute la finele anilor 80 ai secolului trecut.

Declarația de suveranitate a precedat Declarația de independență din 27 august 1991, care a pus bazele formării Republicii Moldova ca stat, în contextul destrămării fostei Uniuni Sovietice.

Comentarii Facebook


Știri recente