Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a botezat un tânăr din Rwanda

Catehumenul Teofil Niyigena din Africa a primit marţi Taina Botezului la Mănăstirea „Schimbarea la Faţă a Domnului”, aflată pe Muntele Ceahlăului. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Teofan înainte de Sfânta Liturghie prezidată de Înaltpreasfinţia Sa cu prilejul hramului aşezământului monahal.

Naş de botez îi este avocatul Andrei Vlădăreanu, inițiator al Funda­ției umanitare „Love Africa”.

El s-a împrietenit cu Teofil după ce s-au întâlnit pe o stradă, din întâmplare.

După încheierea studiilor, Teofil a continuat să țină legătura cu avocatul ploieștean, iar în anul 2019 au mers împreună într-un pelerinaj în Georgia.

În grupul de pelerini s-au aflat doi catehumeni: Joshua din Uganda, care a fost botezat de Mitropolitul Andrei de Gori și Ateni – Georgia, și Theophile, cel care a primit Botezul de Schimbarea la Faţă a Domnului, în România, pe Muntele Ceahlău.

„Are o sensibilitate extraordinară, o delicatețe deosebită și are o smerenie autenică […] Theophile este o fire extraordinar de sensibilă și un băiat cu un mare dar de la Dumnezeu și cred că va reprezenta o punte între Mitropolia Moldovei și Mitropolia de Burundi și Rwanda”, a declarat Andrei Vlădăreanu, părintele spiritual al lui Teofil.

Rwanda este o mică țară din centrul Africii. Populația de aproximativ 11 milioane de locuitori face ca Rwanda să fie ţara cu cea mai mare densitate a populației de pe tot continentul african.

Foto credit: Doxologia/Oana Nechifor

Comentarii Facebook


Știri recente