Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului și Mitropolitul Basarabiei a predicat în Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău

La 27 septembrie, ziua când creștinii ortodocși, care țin calendarul neîndreptat, prăznuiesc Înălțarea Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a asistat la Sfânta Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a rostit un cuvânt de învățătură în care a amintit că „Sfânta Cruce este semnul iubirii lui Dumnezeu, este altarul pe care s-a jertfit Mântuitorul nostru Iisus Hristos și este semnul Fiului Domnului dar și semnul creștinilor care păstrează dreapta credință”.

„Când ne facem Sfânta Cruce, noi, creștinii ortodocși rostim În Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, astfel mărturisim și credința în Sfânta Treime, în Dumnezeul cel adevărat. De aceea este importantă pentru noi Crucea, pentru că prin ea mărturisim pe Dumnezeu Cel în Treime slăvit”, a mai spus Înaltpreasfințitul Părinte Petru.

Comentarii Facebook


Știri recente