Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie al Buzăului și Vrancei a trecut la cele veșnice

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:

Patriarhia Română anunță cu durere trecerea la viața veșnică a Înaltpreasfințitului Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în după-amiaza zilei de 7 ianuarie 2013.

Slujba de înmormântare va avea loc joi, 10 ianuarie 2013, începând cu orele 11:00 până la orele 13:00, în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău unde va fi și înmormântat.

Până la alegerea noului ierarh titular al acestei eparhii, locțiitor de Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei va fi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în calitate de Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, care va fi pomenit la sfintele slujbe, ca Locțiitor de Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, în toate bisericile și mănăstirile din cuprinsul acestei arhiepiscopii.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și veșnică să-i fie pomenirea!

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie Norocel s-a născut pe 14 decembrie 1932 la Mălini, județul Suceava. În anul 1961 devine licentiat în Teologie la Academia Teologică din Sofia. De asemenea, a urmat studii de teologie la București și Moscova. Între anii 1965-1971 este profesor și director la Seminarul Teologic Mănăstirea Neamț, iar între 1971-1975 este starețul Mănăstirii Neamț. La 9 noiembrie 1975 este hirotonit ca Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Tomisului și Dunării de Jos. Pe 4 iulie 1982 este numit Episcop al Buzăului, iar la 8 noiembrie 2009 este înălțat la rangul de Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei.

Comentarii Facebook


Știri recente