Înaltpreasfințitul Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, la inaugurarea noului Centru de pregătire al OCMC

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nicolae a participat joi 21 mai 2009, de ziua Sf. Împărați Constantin și Elena, la ceremoniile legate de inaugurarea noului Centru de pregătire misionară și administrativ al OCMC, purtând numele Arhiepiscopilor Anastasie al Albaniei și Dimitrie al Americii. Centrul Creștin Ortodox de Misiune (OCMC) este agenția de misiune și evanghelizare în străinătate a Conferinței Episcopilor Ortodocși Canonici din America (SCOBA). Situat în St. Augustine, Florida, pe o proprietate împădurită de 20 de acri în vecinătatea autostrăzii 95, ansamblul este prima clădire permanentă proiectată, construită și organizată de o agenție a SCOBA. Clădirea dispune de spații pentru servicii religioase, pregătire pentru misiune și ședințe, cazare pentru misionari aflați în vizită sau membrii ai echipelor de misiune ale OCMC, bucătărie, birouri, etc.

Cei doi ierarhi care au dat numele Centrului, Preafericitul Arhiepiscop Anastasie al Tiranei, Durres și a toată Albania și Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Dimitrie al Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești a Americii și președinte al SCOBA, au prezidat ceremoniiile. Lor li s-au adăugat alți ierarhi ai SCOBA reprezentând toate jurisdicțiile ortodoxe din America, membrii ai Consiliului Director și alți angajați ai OCMC, misionari și membrii ai echipelor de misiune, binefăcători și donatori pentru acest proiect de construcție împlinit cu succes, clerici și laici din toată țara.

Istoria OCMC începe în 1962 când a fost creat un program pentru misiune ortodoxă în străinătate la parohia ortodoxă greacă Buna Vestire din Lancaster, Pennsylvania. Scopul programului (LSDC) era să ceară credincioșilor să ofere prețul unor mese din timpul Postului Mare pentru misiunea ortodoxă în Uganda, Mexic și Coreea. În 1966, Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă a creat un Comitet de Misiune al Arhiepiscopiei. În 1984, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Iakovos, Comitetul de Misiune a devenit un Centru de Misiune al Arhiepiscopiei Grecești situat la capela Sf. Fotie din St. Augustine, Florida. Pr. Dimitrie Couchell a fost primul Director executiv cu normă întreagă. Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Iakovos și Congresul Arhiepiscopiei Grecești din 1994, cu binecuvântarea ierarhilor din SCOBA, au transformat Centrul de Misiune într-un program al SCOBA cu un nume nou: Centrul Creștin Ortodox de Misiune (OCMC). Până în 1996, Centrul de Misiune și-a sporit bugetul până la peste 1 milion de dolari, sprijinind misiunea în 20 de țări ale lumii. Din 1995 până în prezent, OCMC a implementat programe de misiune în peste 31 de țări ale lumii. Pr. Martin Ritsi, recomandat de cei 10 ani de experiență misionară în Kenya și Albania, asumă acum funcția de Director Executiv.

Sursa: Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente