Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Așezământul românesc de la Ierihon

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a săvârșit ieri, în Duminica a II-a a Postului Mare, Sfânta Liturghie la Așezământul românesc de la Ierihon, alături de Părintele Arhimandrit Ieronim Crețu, Reprezentantul Patriarhiei Române la Sfintele Locuri.

La Sfânta Liturghie a fost prezent un grup de pelerini români din Bucovina, sub îndrumarea Părintelui Arhimandrit Nectarie Clinci, starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei, care este cazat în aceste zile la Așezământul românesc de la Ierihon.

În cuvântul de învățătură de la sfârștul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Laurențiu a acentuat importanța acestei zile în șirul duminicilor din Triod și a făcut o încadrare biblică a pericopei evanghelice a vindecării slăbănogului din Capernaum. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a subliniat necesitatea susținerii proiectului Așezământului de la Ierihon, prin înscrierea sa de către centrele de pelerinaj în rândul locurilor sfinte de vizitat, precum și prin prezența a cât mai multor pelerini români în acest loc.

În continuare, Înaltpreasfințitul Laurențiu a vizitat și celelalte locuri de pelerinaj din Ierihon și Carantania. În cursul serii, Înaltpreasfinția Sa s-a întors în România.

Ilie Chișcari

Corespondent oficial al Centrului de presă BASILICA la Ierusalim

Comentarii Facebook


Știri recente