Înaltpreasfințitul Laurențiu a slujit Sfânta Liturghie în Biserica Învierii Domnului din Ierusalim

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscop al Sibiului și Mitropolit al Ardealului, a săvârșit astăzi, 8 martie 2009, în Duminica Ortodoxiei, Sfânta Liturghie în Biserica Învierii Domnului din Ierusalim, împreună cu Preafericitul Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, și un sobor de arhierei, preoți și diaconi. Sfânta Liturghie s-a încheiat cu o litanie dedicată cinstirii Sfintelor Icoane, după care a urmat o recepție în Palatul patriarhal.

În continuare, Înaltpreasfinția Sa a vizitat Reprezentanța patriarhală a Bisericii Ortodoxe Române din Ierusalim, fiind întâmpinat de Preacuviosul Arhimandrit Ieronim Crețu, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte. Înaltpreasfințitul Laurențiu a rostit un cuvânt de învățătură și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

Înaltpresfinția Sa este prezent în aceste zile în Ierusalim la un congres organizat de Consiliul Ecumenic al Bisericilor, în perioada 7-14 Martie 2009, care are drept scop promovarea păcii și înțelegerii interreligioase în Orientul Apropiat. În cadrul lucrărilor acestui congres, Mitropolitul Ardealului va avea mâine, 9 Martie 2009, o întâlnire cu Întâistătătorul Bisericii Ierusalimului, Preafericitul Teofil al III-lea.

Ilie Chișcari

Corespondent al Centrului de presă BASILICA la Ierusalim

Comentarii Facebook


Știri recente