Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nicolae la hramul Catedralei Ortodoxe din Montreal, Canada

Între 18 și 20 iunie Catedrala Sf. Ioan Botezătorul din Montreal a îmbrăcat haină de sărbătoare. Ca în fiecare an, preoții și credincioșii Catedralei l-au sărbătorit pe sfântul patron și ocrotitor, Sf. Ioan Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului. Cei doi ierarhi ai Arhiepiscopiei, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nicolae și Preasfințitul Episcop Vicar Ioan Casian, au fost prezenți în aceste zile de praznic, informează romarch.org.

Sărbătoarea a început vineri seara cu slujba Sf. Maslu, săvârșită în sobor de ierarhi și preoți. Sâmbătă, 19 iunie, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nicolae însoțit de Pr. Protopop George Chișcă, a vizitat noua biserică cumpărată în Gatineau, QC, de parohia Nașterea Maicii Domnului. Apoi, a fost vizitată noua proprietate a parohiei Sf. Matei din Ottawa și a fost săvârșită slujba Aghiazmei mici pentru binecuvântarea clădirii care va adăposti temporar o capelă de rugăciune a parohiei. Sâmbătă seara, întorși de la Gatineau și Ottawa, în Catedrala Sf. Ioan Botezătorul din Montreal s-a săvârșit slujba Vecerniei celei mari, urmată de sfințirea icoanei lucrată în mozaic a Sf. Ioan Botezătorul de la intrarea în biserică.

Duminică dimineața a avut loc slujba Sf. Liturghii în sobor de 2 ierarhi, 5 preoți și un diacon. La momentul predicii, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nicolae a vorbit despre evenimentul vestirii nașterii Sf. Ioan Botezătorul și învățăturile pe care fiecare creștin se cuvine să le rețină din acest eveniment. Pr. Protopop George Chișcă a mulțumit în încheiere tuturor celor prezenți pentru împreună slujire, precum și celor ce au participat la împodobirea Catedralei.

Comentarii Facebook


Știri recente