Înălțarea Sfintei Cruci la Schitul Topolog, Protopopiatul Babadag

De praznicul Înălțării Sfintei Cruci, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Schitul „Înălțarea Sf. Cruci” din Topolog, Protopopiatul Babadag, care și-a serbat hramul, informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în altarul de vară în prezența a numeroși credincioși veniți din Tulcea, Constanța, Galați și Buzău. În cadrul slujbei diaconul Vîlcu Viorel Teodor a fost hirotonit întru preot pe seama Parohiei Nicolae Bălcescu, Protopopiatul Babadag.

În cuvântul de învățătură rostit Preasfinția Sa a reliefat înțelesurile Crucii în teologia și spiritualitatea ortodoxă și cinstirea pe care Biserica o arată acesteia. ,,Să ne fie dragă Crucea lui Hristos cea împătrit luminată – cum o numesc cântările liturgice – să o cinstim, să ne însemnăm cu ea în toate împrejurările vieții noastre și mai ales să căutăm să o avem în inimă ca pe o pavăză duhovnicească a spus Preasfinția Sa.

Așezat într-o zonă pitorească înconjurat de păduri de tei, schitul numără nouă viețuitoare având în construcție și un locaș de cult închinat Sf. Cruci și Sfinților Martiri Brâncoveni.

Comentarii Facebook


Știri recente