În Ziua Unirii Principatelor, IPS Calinic a adus rugăciuni de mulțumire

Cu ocazia rememorării Unirii Moldovei cu Țara Românească, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat marți, 24 ianuarie 2017, o slujbă de Te-Deum.

Ierarhul a adus rugăciuni de mulțumire în Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența credincioșilor argeșeni și a elevilor de la Seminarul Teologic din Curtea de Argeș.

La final, Înaltpreasfinția Sa a citit poezia Răsunet la Hora Unirei, scrisă de poetul Cezar Boliac și a subliniat, în cuvântul rostit, importanța actului istoric petrecut în urmă cu 158 de ani, realizat din dorința românilor de a trăi în granițele unei singure țări.

***

Ziua de 24 Ianuarie este sărbătorită în fiecare an de poporul român, fiind considerată una dintre datele de referinţă ale istoriei noastre. La realizarea Unirii au contribuit şi mulți slujitori ai Bisericii. Mitropoliții Nifon al Ţarii Româneşti şi Sofronie Miclescu al Moldovei au fost preşedinţi ai Divanurilor Ad-Hoc convocate în toamna anului 1857 la Bucureşti şi Iaşi, iar în acestea au fost aleşi şi reprezentanţi ai mănăstirilor şi ai preoţilor de mir de la fiecare eparhie, cei mai mulţi exprimându-şi dorinţa de a se realiza unirea celor două ţări.

Comentarii Facebook


Știri recente