În ziua sa onomastică, Mitropolitul Banatului a vorbit despre martiriul Sf. Ioan Botezătorul: „După cât bine a făcut omenirii, iată, i-au tăiat capul”

În ziua serbării ocrotitorului său spiritual, 7 ianuarie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a participat la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Timișoara. „După o viață atât de mult pusă în slujba lui Dumnezeu, ne-am fi așteptat ca Sfântul Ioan să fi sfârșit altfel, însă după cât bine a făcut omenirii, iată, i-au tăiat capul”, a spus ierarhul, făcând referire la martiriul Sfântului Ioan Botezătorul.

Sute de credincioși timișoreni s-au rugat duminică în Catedrala Mitropolitană din urbea de pe Bega, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În omilia rostită la finalul slujbei, IPS Ioan a vorbit despre rolul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, cel mai mare om născut din femeie, în iconomia mântuirii neamului omenesc. Ierarhul a transmis credincioșilor care poartă numele marelui proroc Ioan urări de sănătate și „mult zel în săvârșirea faptelor filantropice”.

Totodată, Părintele Mitropolit le-a îndemnat pe mamele creștine să pună pruncilor numele Ioan, așezându-i sub ocrotirile Marelui Proroc și Înaintemergător.

La ieșirea din catedrală, Chiriarhul Banatului a fost așteptat de Fanfara din Giroc, care a cântat pentru ierarhul sărbătorit și pentru toți românii care își cinstesc ocrotitorul spiritual, tradiționalul „La mulți ani!”.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente