În Ziua Învierii, Hristos semnează în numele tău contractul veșniciei – Mitropolitul Ioan

„În Ziua Învierii, Hristos semnează în numele tău contractul veșniciei”, a spus în noaptea de Paşti Mitropolitul Ioan al Banatului.

„Noi I-am deschis lui Hristos un mormânt, El ne-a deschis nouă, azi, porțile veșniciei. Noi I-am oferit lui Iisus o cunună de spini, pentru că aceștia crescuseră în inima noastră, însă El a făcut din ei lumină, din Sângele Său a făcut viață, din piroane a făcut ancoră, din Cruce, Altar, iar din Trupul Său, hrană vieții veșnice”, a adăugat ierarhul.

Părintele Mitropolit a vorbit în predica sa şi despre nemărginita putere a lui Hristos.

„Hristos ne-a iubit și în piroane, pe Crucea de pe Golgota. Sângele care curgea din rănile trupului Său era semnul iubirii Lui nemărginite față de oameni. Noi I-am dat piroane, El ne-a dat sângele iubirii Sale. Noi I-am dat moarte, El ne-a dat viață”.

„Aceasta este taina iubirii pe care ne-a lăsat-o și nouă s-o împlinim față de semenii noștri aici, pe pământ: în loc de piatră, pâine, în loc de ură, iubire. Hristos a murit pe Cruce iubind, nu blestemând, nu urând”, a mai spus Înaltpreasfinţia Sa.

Anul acesta, la cea mai importantă sărbătoare creștină, mii de timişoreni au venit la Catedrala Mitropolitană „Sfinţii Trei Ierarhi” din capitala Banatului pentru a participa la Slujba de Înviere, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente