În zgomotul lumii nu ne putem pregăti de întâlnirea cu Hristos, atrage atenția Diac. Sorin Mihalache

„În zgomotul lumii nu ne putem pregăti de întâlnirea cu Hristos. Lumea e zgomotoasă și aici nu e vorba doar de zgomotul sonor, exterior, al mediului urban, ci de cel al gândurilor și al emoțiilor. E un zgomot de fond, prin care nu mai vedem esențialul”, a atras atenția Diac. Adrian Sorin Mihalache în conferința susținută joi la Sibiu.

La invitația Organizației Tinerilor din Sibiu (OTS), părintele profesor le-a vorbit sutelor de persoane prezente în Casa Armatei despre „Liniștea interioară și zgomotul lumii exterioare”.

Diac. Lect. Dr. Adrian Sorin Mihalache a explicat că societatea contemporană ne expune la o sumă de provocări, ne introduce într-un câmp al informațiilor multiple, care au ca scop acapararea ființei umane într-o lume a gândurilor și a simțurilor, departe de ceea ce putem numi „esența și autenticitatea vieții”.

Profesorul Facultății de Teologie din Iași a spus că astfel omul nu mai are posibilitatea să acorde timp reflexiei și propriei vieți lăuntrice, din cauza dinamicii universului exterior care îl copleșește și îi anesteziază acea putere pe care părintele o numește „vedere cu inima”, se arată într-un comunicat remis Agenției de știri Basilica de OTS.


„Experiența credinței este această vedere cu inima, pentru că Dumnezeu e personal, e Persoană, iar credința necesită exercițiu”, a spus Diac. Sorin Mihalache.

Părintele Sorin Mihalache le-a vorbit tinerilor din Sibiu, în cadrul conferinței, despre un experiment ale cărui rezultate au demonstrat că „70-80% din activitatea creierului are loc atunci când nu avem nicio sarcină. El devine mai activ când ne odihnim, metabolizând experiențele trecute”.

Când creștinul tace, se descoperă pe sine în profunzime, devenind conștient de infinitul pe care Dumnezeu l-a așezat în trupul său finit și dobândește o anumită luciditate, a explicat părintele profesor.

Diac. Sorin Mihalache

Părintele Diac. Lect. Dr. Adrian Sorin Mihalache este licenţiat în matematică şi teologie,
având cursuri de master în psihologie, filosofie, teologie şi fizică teoretică.

Diac. Sorin Mihalache la Sibiu, 16.05.2019. ©Andrei Popa

Din 2010 este doctor în Filozofie al Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi și doctorand al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila din București” (neuroștiințe fundamentale), cu teza „Neuroștiințele vieții spirituale”.

Este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi, editor executiv al „Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science”, coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie şi Ştiinţă al Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă”,fiind implicat şi în mai multe proiecte şi activităţi cu specific interdisciplinar.

Foto credit: Andrei Popa

Comentarii Facebook


Știri recente