În urma tragediei din Rusia, Patriarhul Bulgariei a adresat un mesaj de condoleanţe Patriarhului Kirill

Preafericitul Părinte Neofit, Patriarhul Bulgariei, a adresat joi, 3 ianuarie, un mesaj de condoleanțe Preafericitului Părinte Patriarh Kirill, Patriarhul Rusiei, în urma accidentului din Magnitogorsk în care și-au pierdut viața peste 30 de persoane.

În ajunul Anului Nou un bloc de apartamente din orașul Magnitogorsk s-a prăbușit cauzând decesul a peste 30 de persoane și rănind grav alte zeci.

„Tristețea noastră este enormă din cauza numărului de vieți pierdute”, a precizat Patriarhul Neofit în mesajul adresat Patriarhului Kirill, căruia i-a transmis „sincere condoleanţe pentru cei care au murit în gravul accident”.

Patriarhul Bulgariei a menţionat în mesaj că se roagă pentru cei trecuţi la cele veşnice în cumplitul accident, ca Mântuitorul Iisus Hristos să le ierte păcatele şi să-i facă moştenitori ai Împărăţiei lui Dumnezeu.

De asemenea, Conducătorul Bisericii Bulgariei se roagă pentru rudele victimelor, ca Domnul să-i întărească pentru a depăşi durerea pierderii celor dragi, precum şi pentru însănătoşirea celor răniţi.

„Veşnică pomenire celor care au murit în tragicul accident din orașul Magnitogorsk”, încheie Preafericirea Sa mesajul de condoleanţe, informează Patriarhia Bulgariei.

Accidentul din Magnitogorsk

Deflagraţia avut loc în jurul orei 06:00, cauzând prbuşirea celor şapte etaje ale blocului. În total, 48 de apartamente au fost devastate, locuinţe pentru 120 de persoane.

În apropiere de locul tragediei, Preasfinţitul Părinte Inochentie, Episcopul de Magnitogorsk şi Verhneuralsk, a oficiat în data de 2 ianuarie o slujbă de pomenire pentru victimele accidentului şi s-a rugat pentru însănătoşirea celor răniţi.

Ierarhul a oferit joi, 3 ianuarie 2019, o icoană reprezentând pe Maica Domnului, celui care a salvat de sub dărâmături un copil de 11 luni, mulţumindu-i pentru eforturile şi jertfa sa, informează Eparhia de Magnitogorsk şi Verhneuralsk.

Urmare acestei tragedii,  data de 2 ianuarie a fost declarată zi de doliu în Magnitogorsk.

Foto credit: Patriarhia Bulgariei

Comentarii Facebook


Știri recente