În urma incendiului din Evia mănăstirea Makrimalli a fost evacuată

Obştea Mănăstirii Maicii Domnului din Makrimalli şi mai multe sate din zona Messapia a insulei greceşti Evia au fost evacuate din cauza unui incendiu puternic de vegetaţie izbucnit marţi, 13 august 2019.

Mănăstirea Maicii Domnului „Makrimallis” se află la 7 kilometri de localitatea Psachna şi în apropierea satului Makrimalli din Insula Evvia – Grecia.

Peste 200 de pompieri se luptă în prezent cu flăcările. Pentru stingerea incendiului sunt folosite cinci elicoptere şi şase avioane special echipate.

„Flăcările au 20-30 metri înălţime (…) nu poţi vedea soarele”, a declarat pentru un radio local din Atena Panos Agiannitis, un pompier voluntar.

Fumul a ajuns până în Atena, aflată la peste 100 de kilometri distanță, informează ekathimerini.com.

În urma izbucnirii incendiului, Mitropolitul Hrisostom de Chalkis, în a cărui eparhie se află zonele afectate, a anunţat că şi-a schimbat programul pentru a fi aproape de victimele afectate de tragedie.

Ierarhul va sluji în lăcaşuri de cult din apropierea zonei afectate de incendiu. În ajun va oficia vecernia în satul Kontodespoti, apoi în ziua sărbătorii va sluji în mănăstirea din Psachna.

Grecia s-a confruntat incendii şi anul trecut. În 2018 mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiilor izbucnite în Attica.

Anul trecut Patriarhia Română a oferit Arhiepiscopiei Atenei 300.000 Euro pentru „acoperirea nevoilor urgente ale celor afectați de incendiu” și ca „semn de frățească solidaritate cu Biserica Ortodoxă a Greciei și cu poporul elen”.

Foto credit: AP

Comentarii Facebook


Știri recente