În ultimele trei luni Episcopia Sloboziei a venit în ajutorul semenilor prin 1500 de activităţi sociale

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a venit în ajutorul semenilor prin 1502 de activităţi sociale, organizate în perioada aprilie – iunie 2019 prin entităţile social-filantropice din Eparhie.

Ajutorul material oferit în acest interval de timp s-a ridicat la aproape 84.000 lei, informează Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.

În parteneriat cu Asociația Socio – Culturală  Matei Basarab, Eparhia a ajutat pentru 247 de persoane aflate în dificultate un ajutor în valoare de aproximativ 13.000 lei.

Copii participând la diferite activităţi organizate de Eparhie. Foto credit: Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor

De asemenea, prin intermediul Serviciilor sociale acreditate dar și prin Birourile de Asistență Socială ale Protopopiatelor Slobozia, Urziceni, Fetești, Călărași, Oltenița și Lehliu, a fost oferit sprijin material în valoare de peste 70.000 lei.

Ajutoarele oferite s-au îndreptat către copii, persoane vârstnice, familii aflate în dificultate și adulți în situații de risc social.

Activitatea social-filantropică desfășurată la nivelul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor se realizează în conformitate cu Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române și Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de asistență socială în Biserica Ortodoxă Română.

Foto credit: Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente