În prima zi a anului școlar, IPS Teofan a vizitat trei unități de învățământ din Iași

Cu ocazia începerii noului an școlar, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a participat la festivitatea de deschidere în trei unități de învățământ ieșene: Colegiul Național Costache Negruzzi, Școala Varlaam Mitropolitul și Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Vasile cel Mare, informează doxologia.ro.

După slujba de binecuvântare oficiată la Colegiul Negruzzi, Părintele Mitropolit a subliniat caracterul de model al celui care dă numele instituției:

Dumnezeu să vă aibă în grija Sa, să vă dăruiască putere, înțelepciune și să fiți credincioși fideli celui care este așezat ca egidă pentru acest așezământ: Costache Negruzzi, le-a urat elevilor IPS Teofan.

În cuvântul rostit la Școala Varlaam Mitropolitul, ierarhul a asemănat parcursul anului școlar cu o călătorie în Munții Carpați. Conform exercițiului de imaginație propus de Înaltpreasfinția Sa, călătorii sunt copiii, călăuzele sunt profesorii și părinții, iar armele de apărare sunt cărțile și cunoștințele dobândite.

De asemenea, IPS Teofan le-a explicat elevilor că această călătorie nu poate fi făcută fără ajutorul lui Dumnezeu, Care așază o mână ocrotitoare asupra lor.

La Seminarul Sfântul Vasile cel Mare, Părintele Mitropolit s-a adresat elevilor seminariști, după oficierea slujbei de Te Deum:

Să fie și acest an școlar un an bineplăcut Domnului în care să descoperiți tainele Altarului din mintea voastră, tainele cerului din inimile voastre, să explorați încă din această lume tainele împărăției cerurilor și puțin câte puțin Dumnezeu să se instaleze în voi prin acestea.

Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, adresat cu ocazia începerii noului an școlar, a fost rostit de Directorul Seminarului Teologic, părintele Dragoș Bahrim.

Foto credit: Tudorel Rusu / Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente