În post, Mitropolitul Banatului ne îndeamnă la rugăciune pentru cei bolnavi și personalul medical

Mitropolitul Banatului a transmis vineri un mesaj în care amintește că postul este „înstrăinare de păcat, înfrânarea limbii, oprirea mâniei” și îndeamnă la rugăciune pentru cei bolnavi și personalul medical.

„Rânduit de sfânta noastră Biserică, încă din veacul al V-lea, întru cinstirea Maicii Domnului, acest post ne pregătește duhovnicește pentru întâmpinarea celor două mari sărbători din luna august: Schimbarea la Față a Domnului (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august)”, a spus mitropolitul despre Postul Adormirii Maicii Domnului, care a început duminică.

„Îndemnăm, de asemenea, pe toți clericii și credincioșii noștri, să împlinim împreună cuvântul Sfântului Vasile cel Mare, care zice: «Postul adevărat este înstrăinarea de păcat, înfrânarea limbii, oprirea mâniei, îndepărtarea de pofte, de bârfe, de minciuni, de jurământul strâmb. Lipsa acestora este post adevărat. În el stă postul cel bun»”, a mai transmis ierarhul.

El le-a cerut clericilor și credincioșilor să nu uite de cei „aflați pe patul de suferință, în spitale și la casele lor, precum și de personalul medical care îi îngrijește cu dragoste, cu dăruire și cu jertfă de sine, pomenindu-i și pe ei în rugăciunile noastre către Tatăl ceresc și către Sfânta Maică a Domnului”.

Mitropolitul Ioan al Banatului a rânduit ca în seara fiecărei zile din post, de la ora 19, să fie oficiat Acatistul Adormirii Maicii Domnului sau Paraclisele Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente