În Pastorala de Crăciun, Mitropolitul Andrei îndeamnă la citirea Bibliei: „Ne schimbă sufleteşte”

„Cu insistență vă sfătuim ca în toată casa de creștin să existe Sfânta Scriptură și zilnic să citim măcar un capitol, două, din Sfânta Carte, cu predilecție din Noul Testament”, îndeamnă Mitropolitul Andrei în pastorala de Crăciun.

El reiterează importanţa deosebită a Bibliei care „are rolul de a ne schimba sufletește pentru că e cuvântul revelat de Dumnezeu”.

„Din Sfânta Scriptură ne hrănim spiritual, luăm cunoştinţă de învăţătura Domnului Hristos, care S-a întrupat pentru noi şi pentru a noastră mântuire. Nici o altă carte nu a cucerit admiraţia şi elogiile pe care le-a cucerit Sfânta Scriptură”.

„Sfânta Scriptură rămâne cea mai importantă carte din lume. Ea este tipărită în milioane de exemplare și-n toate limbile. Dacă pentru cei secularizați are doar o importanță culturală, pentru noi are, întâi de toate, o importanță duhovnicească (…)”.

Pe lângă rolul mântuitor, Sfânta Scriptură a avut şi are un rol deosebit şi pentru neamul nostru românesc, spune Mitropolitul Andrei.

„Noul Testament de la Alba Iulia din 1648 şi Biblia de la Bucureşti din 1688, pe lângă faptul că au avut un rol duhovnicesc de execepţie, au avut şi din punct de vedere cultural şi lingvistic o valoare însemnată”.

Ierarhul a reamintit că anul 2019 „a fost dedicat Satului românesc, în același timp, ne-a adus aminte de doi mari patriarhi care au tradus, tipărit și iubit Scripturile: Patriarhul Nicodim Munteanu și Patriarhul Iustin Moisescu”.

Citiţi integral pastorala aici.

Foto credit: Radio Renaşterea

Comentarii Facebook


Știri recente