În oraşul sicilian Vittoria va fi construit un aşezământ social

În oraşul sicilian Vittoria va fi construit un ansamblul parohial alcătuit din biserică, spații destinate diferitelor activități catehetice și un așezământ social, informează Episcopia Italiei. Iniţiativa aparţine parohiei Ragusa.

La începutul lunii, Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania a oficiat o slujbă de binecuvântare pe locul unde va fi demarat proiectul eclezial.

Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei le-a vorbit celor prezenți despre comunitatea bisericii pe care a asemănat-o cu un „pridvor al Împărăției lui Dumnezeu”.

„Locașul bisericii este locul sfințit în care omul intră și se roagă spre a-și sfinți propria viață și spre a descoperi tainele cele cerești”, a spus ierarhul.

De asemenea, Preasfinția Sa a felicitat inițiativa părintelui paroh și a credincioșilor de „a construi un așezământ social pentru a veni în ajutorul celor aflați în nevoi”.

La final, Preacucernicul Părinte Nicolae Chilcoș, parohul comunității din Ragusa, a mulțumit Preasfințitului Părinte Atanasie pentru binecuvântarea acestui demers al parohiei, cu nădejde că Domnul, „prin cei pe care îi va alege, va rândui a se finaliza acest gând al credincioșilor, îndreptat nu doar către slujirea liturgică și catehetică, ci și spre slujirea aproapelui, prin centrul social ce va fi construit lângă biserică”.

La eveniment a fost prezent șiparohul comunității catolice „Spirito Santo” din Vittoria, Beniamino Sacco, cel care a oferit sprijin comunității românești din Vittoria.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente