În oraşul englezesc Peterborough a fost inaugurată Parohia românească „Sf. Grigorie Palama”

În oraşul Peterborough din Marea Britanie a fost inaugurată sâmbătă Parohia românească „Sfântul Grigorie Palama”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată, cu prilejul deschiderii parohiei, de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale.

În timpul slujbei, Părintele Mitropolit a anunţat hramul noii parohii, Sfântul Grigorie Palama, şi le-a prezentat credincioşilor contribuţia sfântului protector al noii comunităţi în definirea energiilor dumnezeieşti şi importanţa acestora în credinţa ortodoxă.

De asemenea, Mitropolitul Iosif a hirotesit ipodiacon pe Adrian Ghica pentru Parohia Naşterea Maicii Domnului din Boston şi Citeţ pe Mihai Augustin Popa pentru Parohia din Peterborough.

Din partea Ambasadei României în Marea Britanie, la acest eveniment a fost prezent Domnul Robert D. Marin, Ministru Plenipotenţiar, care a transmis românilor prezenţi urările de bine ale Excelenţei Sale Domnul Dan Mihalache, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Domnul Robert D. Marin i-a asigurat pe cetăţenii români de suportul Ambasadei României în contextul Brexit şi a implicaţiilor acestuia.

La finalul evenimentului, Preotul paroh Dumitru Catarig a mulţumit comunităţii de români din oraşul Peterborough pentru suportul oferit la înfiinţarea acestei parohii ortodoxe.

Foto credit: Parohia românească „Sfântul Grigorie Palama” – Peterborough

Comentarii Facebook


Știri recente