În Mitropolia Olteniei se desfăşoară Școala de vară „Artă, Cultură, Spiritualitate”

Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din Craiova organizează în perioada 8-21 iulie Școala de vară cu titlul „Artă, Cultură, Spiritualitate”, informează Mitropolia Olteniei.

26 de elevi de liceu din Mitropolia Olteniei, în special din clasele terminale, vor face cunoştinţă cu cele mai importante facultăţi din cuprinsul Universătăţii din Craiova, încadrându-se totodată în specificul eclezial al Facultăţii de Teologie, gazda lor pe toată această perioadă.

Şcoala de vară presupune următoarele activități specifice:

  • Consiliere profesională și orientare în carieră și Ateliere de lucru în domeniul dezvoltării personale;
  • Cursuri de specialitate din domeniul spiritualității și al artelor plastice;
  • Ateliere de lucru în domeniul Artelor plastice și workshop-uri artistice.

Din grupul țintă fac parte elevi selectați de la două dintre liceele partenere, respectiv: Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, jud. Gorj (14 elevi) și Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Nicolae”, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea (12 elevi).

Obiectivul general al proiectului este atragerea elevilor din liceele regiunii Sud-Vest Oltenia către un învățământ superior de calitate și facilitarea accesului acestora la învățământul terțiar din domeniul Artelor Plastice al Universității din Craiova, prin intermediul Facultății de Teologie Ortodoxă.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente