În luna martie, Parohia Settimo Torinese organizează online atelierele cu copiii

În noul context epidemiologic, ateliere săptămânale organizate cu copiii de Parohia Settimo Torinese continuă în format online, a anunțat sâmbătă Episcopia Italiei.

Copiii au încheiat miniproiectul din cadrul Concursului Național Catehetic „Biserica – Familia Românilor de pretutindeni”, cu o întâlnire dedicată Sfântului Voievod Neagoe Basarab. Au vizionat două filmulețe, apoi au împărtășit impresii și au pictat icoana sfântului domnitor.

Membrii grupului „Tinerii NEPSIS” al parohiei torineze au participat și la ateliere de pictură și creație artistică. Au făcut schimb de idei și au prezentat stadiul lucrărilor lor prin intermediul platformelor de comunicare online.

„Atelierele săptămânale structurează călătoria cunoașterii pe fundamente solide, dând posibilitatea participanților de a se orienta între hățișurile acestei vieți, prin antrenarea capacităților personale de a găsi lumină și speranță”, au transmis reprezentanții parohiei.

Parohia își propune să insereze în toate aceste activități repere duhovnicești care să-i călăuzească pe copii de-a lungul vieții.

Până pe 6 aprilie, jumătate din regiunile Italiei sunt în carantină, cu unele zone „roșii”, în care nu este permisă deplasarea pentru motive „ne-esențiale”. La data sărbătoririi Paștelui catolic (3-5 aprilie), zona roșie și carantina vor fi extinse la nivel național.

Foto credit: Facebook / Nepsis Settimo Torinese

Comentarii Facebook


Știri recente