În localitatea Rocca di Papa din Italia a fost vernisată o expoziție de icoane

La Muzeul Geofizic din localitatea Rocca di Papa, Italia a fost vernisată astăzi, 15 mai, expoziția „Icoana – fereastră deschisă către cer”, informează Radio TRINITAS. Cele aproximativ 50 de exponate aparțin unor iconari români din Suceava și Râmnicu Vâlcea.

La vernisaj a fost prezent și Preasfințitul Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei: „S-a inaugurat expoziția de icoane organizată de parohia ortodoxă română ‘Sfântul Silvestru’ care este de la Azuca di Papa și primăria comunei Rocca di Papa. Este vorba de fapt de o localitate care este alăturată reședinței secundare a Papei Benedict al XVI-lea, Castel Gandolfo. Parohia ‘Sfântul Silvestru’ a fost întemeiată în toamna anului trecut, în septembrie 2009. Deși este o parohie foarte tânără a organizat o primă manifestare cu caracter religios și cultural prin care să facă cunoscute valorile tradiției iconografice românești. Icoanele au fost expuse de către cinci iconografi, doi din partea Moldovei, două studente de la Academie de Belle Arte de la Frosinone care este la 100 km sud de Roma și de către un alt iconograf, o persoană din Transilvania. Icoanele au cuprins teme legate de praznice, cât și icoane Împărătești și icoanele sfinților”.

Programul artistic al expoziției a cuprins și un concert de muzică bizantină și un recital de poezie susținut de copii din parohia ortodoxă română „Sfântul Silvestru, a adăugat Preasfințitul Episcop Siluan.

Comentarii Facebook


Știri recente