În imagini: Vizita Mitropolitului Andrei la Mănăstirea Putna

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a vizitat Mănăstirea Putna, miercuri, 11 martie 2020.

Înaltpreasfinția Sa fost întâmpinat de Părintele Stareț al mănăstirii, arhim. Melchisedec Velnic, împreună cu câțiva viețuitori. ©Mănăstirea Putna

După ce s-a închinat la mormântul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a vorbit celor prezenți despre perioada postului.

„În stihira din lunea începutului Postului Mare ni se spune așa: să postim precum de bucate așa și de toată răutatea”, a amintit ierarhul.

„Cu alte cuvinte, postul de mâncare fără postul de răutate nu prea are greutate. Postind și de una și de alta, adăugând participarea la slujbe, o bună spovedanie, o bună nevoință, ajungem, așa cum spune sfârșitul stihirei, să ne închinăm și Sfintei Învieri”.

IPS Andrei și Arhim. Melchisedec. ©Mănăstirea Putna

„Cine vine aici, de oriunde din România, vine ca pelerin la mormântul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, apărătorul creștinătății. Cu rugăciunile lui să avem o nevoință bună în acest Post Mare”, a adăugat IPS Andrei.

Apoi, Mitropolitul Andrei a adus cinstire moaștelor Sfântului Ierarh Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, și ale ucenicilor săi, Cuvioșii Sila, Paisie și Natan, în paraclisul mănăstirii. ©Mănăstirea Putna
La final, Părintele Mitropolit a vizitat muzeul mănăstirii. ©Mănăstirea Putna

Comentarii Facebook


Știri recente