În imagini: Trei localități din eparhia Sălajului au organizat Marșul pentru viață 2022

Trei localități din eparhia Sălajului au organizat sâmbătă Marșul pentru viață 2022: Jibou, Șimleul Silvaniei și Zalău.

La Zalău au participat mulți tineri și multe familii. Pe traseul Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici” – Piața Prefecturii au mers cu pancarte și mesaje pro-viață profesori, reprezentanți ai autorităților locale, preoți și mulți tineri.

Marșul pentru viață organizat la Zalău, județul Sălaj, sâmbătă, 26 martie 2022. Foto: Episcopia Sălajului

Pe platoul din Piața Prefecturii, tenorul Sergiu Chirilă a intonat Imnul Național, după care au urmat discursurile. Au vorbit primarul Ionel Ciunt, subprefectul județului Sălaj, Florin Florian, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanul, și reprezentanții cultelor. Evenimentul a fost moderat de Adina Chirilă.

Peste 500 de participanți s-au strâns și la Șimleu Silvaniei: elevi, profesori, oficialități locale, reprezentanți ai cultelor și simpli cetățeni.

Marșul pentru viață organizat la Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, sâmbătă, 26 martie 2022. Foto: Episcopia Sălajului

Marșul pentru viață este o mișcare apolitică și non-confesională deschisă pentru participanți de orice religie sau orientare politică. Organizatorii sunt la nivel local, iar tema este comună, aceeași în România și Republica Moldova. Anul acesta, manifestarea în sprijinul copiilor nenăscuți și al mamelor acestora a fost organizată în peste 150 de localități de pe ambele maluri ale Prutului.

Pancarte creative la Marșul pentru viață organizat la Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, sâmbătă, 26 martie 2022. Foto: Episcopia Sălajului

Mișcarea propune măsuri concrete de sprijin pentru femeile în criză de sarcină și pentru copiii lor nenăscuți: instituirea, după a 14-a săptămână de sarcină, a unei indemnizații pentru femeia însărcinată, prin extinderea indemnizației pentru creșterea copilului și în timpul ultimelor luni de sarcină; acordarea unei indemnizații minime și femeilor care nu au lucrat în ultimele 12 luni înainte de naștere; înființarea de centre de sprijin pentru femeile însărcinate; legiferarea începerii procedurii de adopție din timpul sarcinii și a adopției deschise și valorizarea, în societate, a tuturor celor implicați în adopție etc.

Foto credit: Episcopia Sălajului (Marșul pentru viață de la Șimleu Silvaniei, județul Sălaj)

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente