În imagini: Slujba de Ipopsifiere a Arhiereului vicar ales al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei

La Catedrala Ortodoxă din Madrid a fost oficiată sâmbătă slujba de ipopsifiere a Arhim. Teofil Roman, arhiereu vicar ales al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

Prin această rânduială, noul arhiereu vicar ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a fost anunțat și chemat oficial la treapta de episcop.

Slujba de ipopsifiere a fost condusă de IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Arhim. Teofil (Petru) Roman a fost ales arhiereu vicar Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, cu 45 voturi, în şedinţa Sfântului Sinod din 15 februarie 2018.

Arhim. Teofil Roman s-a născut în 13 mai 1971 localitatea Desești, județul Maramureș, din părinții Gherghe și Maria.

În 5 noiembrie 1991 a fost închinoviat în obștea Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Nicula, iar în 8 martie 1992  a fost  tuns în monahism cu numele de Teofil. Tot în anul 1992 a fost hirotonit  ierodiacon, iar apoi ieromonah pe seama mănăstirii Nicula.

Între anii 1995-2008 a împlinit slujirea de duhovnic al Sfintei Mănăstiri „Izvorul Tămăduirii” din localitatea Salva, județul Bistrița-Năsăud, iar între 2002-2008 a primit ascultarea de Exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului Feleacului și Clujului. Din 2008 este eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, preluând și ascultarea de președinte al Consistoriului Monahal Eparhial.

În 1998 a fost hirotesit protosinghel, în 15 august 2002, arhimandrit la Mănăstirea Nicula cu ocazia hramului jubiliar, iar în 10 mai 2013 a primit distincția „Crucea Patriarhală”.

Foto credit: Pagina oficială de Facebook a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente